Από τον Χρήστο Νέζο
Μια πραγματικά ωραία συνταγή, που τα αγαπημένα για πολλούς όσπρια παντρεύονται με τις μελιτζάνες και τις κόκκινες πιπεριές.

Ρεβίθια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και φέτα Καλαβρύτων.
Δοκιμάστε να φτιάξετε φίλοι μου αυτά τα Ρεβίθια και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και για σας αγαπημένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Και στη συνταγή μας αυτή όταν προστεθούν και τα άλλα πλούσια συστατικά της μελιτζάνας και της πρωτεϊνούχας πιπεριάς καταλαβαίνετε πως είναι ένα πολύ δυνατό φαγητό και απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
Υλικά για τα ρεβίθια
500 gr Ρεβίθια Ελληνικά
2 Κρεμμύδια
Υλικά για τις μελιτζάνες με τις πιπεριές
6 Μελιτζάνες
5 Κόκκινες πιπεριές
2 Κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο
2 Μικρές πιπεριές καυτερές
4 Ντομάτες τρίμηνες, η 1 κουτί τρίμηνη ντομάτα κονκασέ
1 Κλωνάρι δυόσμο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,

Υλικά για τα Ρεβίθια μας με μελιτζάνες και κόκκινες πιπεριές
Από το βράδυ, φίλοι μου, αφού ξεπλύνουμε τα Ρεβίθια μας τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Την επόμενη μέρα τα πλένουμε πάλι με φρέσκο νερό τα βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν και εγώ τα ξαφρίζω καλά καλά ώσπου το νερό που βράζει να είναι καθαρό. Αφήνω από πάνω περίπου ένα με 2 δάχτυλα νερό και τα βάζω στη χύτρα για 25 με 30 λεπτά αφού μέσα κόψω 2 κρεμμύδια. Αν τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα βλέπετε ποτέ θα είναι έτοιμα, αφού πιουν τα νερά και έχουν αρχίσει να χυλώνουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα αλλά δυο κρεμμύδια ρίχνοντας τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε κόψει σε κομμάτια και τις έχουμε βάλει στο νερό να ξεπικρίσουν, προσθέτοντας και τις κομμένες επίσης πιπεριές σε κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά παίρνοντας χρώμα τα υλικά μας στο λάδι ρίχνουμε τη ντομάτα, τις καυτερές πιπεριές και λίγο νερό να βράσουν σιγά σιγά. Μόλις αυτά βράσουν και έχουν φύγει τα υγρά προσθέτουμε τα ρεβίθια μας με ότι υγρά έχουν και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε αφού του τρίψουμε βαρελίσια Φέτα του συνεταιρισμ Καλαβρύτων.

Ρεβίθια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να βάλουμε τα ρεβίθια μας με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μας σε ένα ταψί να τρίψουμε χοντρά κομμάτια φέτα και να το βάλουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσουν.
Διαβάστε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν