Από τον Χρήστο Νέζο
Μια πολύ όμορφη εκδήλωση αφιέρωμα στα Ελληνικά τυριά ετοίμασαν οι σπουδαστές και απόφοιτοι της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, με γευσιγνωσία και ανταλλαγή απόψεων.
Στους χώρους της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στης 26 Απριλίου 2023 μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τα Ελληνικά τυριά με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές αλλά και απόφοιτους που στελεχώνουν επιστημονικά τις σοβαρές εταιρείες γαλακτοκομικών της χώρας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την διευθύντρια της σχολής κ.Αλεξάνδρα Μέγα που κάνοντας μια μικρή παρουσίαση της σχολής και της σπουδαιότητας της στην κοινωνία, έδωσε το λόγο στους προσκεκλημένους για να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το μέλλον του πρωτογενή τομέα και της Ελληνικής Τυροκομίας.

Αλεξάνδρα Μέγα διευθύντρια της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων με τον Ηλία Μαμαλάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του για τα Ελληνικά τυριά.
Ο Ηλίας Μαμαλάκης, προσκεκλημένος στην εκδήλωση, μίλησε για τα τυριά που ερεύνησε ανά την Ελλάδα και παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Τα τυριά της Ελλάδας» Προέλευση, Ιστορία, Γεύση.
Με μεγάλο ενδιαφέρον οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν και τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κ Δημήτρη Καπούνη που αναφερόμενος στην Γαλακτοκομική σχολή τόνισε πως στο τυροκομείο της ΕΑΣ Νάξου όλοι οι τυροκόμοι είναι απόφοιτοι της σχολής των Ιωαννίνων και κάλεσε τους σπουδαστές να γνωρίσουν από κοντά το νέο τυροκομείο πρότυπο στο νησί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης με την διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μέγα.
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων των εισηγητών στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο οι καλεσμένοι είχαν τη χαρά να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν στη μεγάλη αίθουσα της σχολής την πλούσια έκθεση τυριών με προϊόντα των αποφοίτων από όλη την Ελλάδα.

Ο Ναξιώτης σπουδαστής της σχολής Ιωαννίνων Ιάκωβος Κουλαμπάς κρατώντας την διακεκριμένη Π.Ο.Π. Γραβιέρα Νάξου
Μεγάλη έκπληξη για μένα αλλά και από τους καλεσμένους ήταν το υπέροχο παγωτό που είχαν φτιάξει τα παιδιά της σχολής και προσέφεραν με πολύ αγάπη.

Βούτυρο Κερκύρας από το Γαλακτοπωλείο Περικλή της Κέρκυρας

Από την Σύρο η Π.Ο.Π Γραβιέρα Σαν Μιχάλη, με την πικάντικη γεύση και την ωρίμανση 8 μηνών στα Ιωάννινα.

Προϊόντα του τυροκομείου της οικογένειας Μπάφα της Ηπείρου στην εκδήλωση της Σχολής Γαλακτοκομίας.

Από την Κρήτη και το παραδοσιακό τυροκομείο του Ρεθύμνου Βογιατζιδάκη, πρόβεια και κατσικίσια τυριά εκλεκτής ποιότητας και γεύσης.

Πρόβειο παραδοσιακό Γιαούρτι και τυριά Τσέλιγκας

ΛΑΪΟΣ πρόβειο γιαούρτι χωρίς συντηρητικά

Εκλεκτά τυριά από το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού στο χωριό Μαψός Κορινθίας όπου οι μοναχές σπουδάζουν στην Γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων και φτιάχνουν μοναδικής ποιότητας τυριά και πολλά άλλα προϊόντα γάλακτος.
Διαβάστε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν

Καντοβάν