Από τον Χρήστο Νέζο
Στο εμβληματικό κτήριο της Εθνικής τράπεζας της Ιερά Οδού, το «Στα Καλά Καθούμενα» γράφει την δική του ιστορία premium Steak House της Αθήνας
Στην αρχή της Ιεράς Οδού στο νούμερο 25-29 είναι το σημείο συνάντησης μιας παρέας δημοσιογράφων που αγαπά το καλό φαγητό και θέλει να γνωρίσει την πολυσυζητημένη κουζίνα του εστιατορίου που ήρθε για να μείνει στην γαστρονομική Αθήνα.
Το εστιατόριο του chef patron Στέφανου Σαράτση, το οποίο έπειτα από μια αδιαμφισβήτητα πετυχημένη πορεία 28 ετών στη Θεσσαλονίκη ήρθε και στην Αθήνα και διανύει ήδη τον 2ο χρόνο απόλυτης επιτυχίας του και στην πρωτεύουσα.

Στέφανος Σαράτσης «Στα Καλά Καθούμενα» της Ιερά Οδού
Είναι το εστιατόριο, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην αθηναϊκή κρεατοφαγική σκηνή. Φιλοξενείται στο επιβλητικό μοντέρνο υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης κτήριο 1.600 τ.μ.. της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην Ιερά Οδό 25-29
Το «Στα Καλά Καθούμενα» είναι ένα γνήσιο Steak House απόλυτος γευστικός προορισμός για τους meat lovers, αφού προσφέρει την μεγαλύτερη γκάμα κρέατος premium κοπών.

Bistecca Alla Fiorentina, Η αυθεντική ιταλική Porterhouse από νεαρή μοσχίδα
Η ψυχή των δύο εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι ο Head of Company Στέφανος Σαράτσης, ο οποίος οραματίστηκε και υλοποίησε τα «Στα Καλά Καθούμενα» έχοντας δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς συνεργάτες και θαυμαστές της κουζίνας του. Ένας Μακεδόνας ευγενικός που γνωρίζει τα πάντα για το κρέας, φιλικός θα έρθει στο τραπέζι σου και με το σπαθί του σαν πειρατής θα κόψει το μοναδικής κοπής κρέας που έχεις επιλέξει και θα σε σερβίρει.

Ο chef Στέφανος Σαράτσης στην κοπή μιας Tomahawk της καλύτερης μπριζόλας στου κόσμου
«Στα Καλά Καθούμενα» θα γευτείτε εκλεκτές κοπές, limited edition wagyu A5 Ιαπωνίας, ένα κρέας με premium χαρακτήρα αλλά και Wagyu Rib Eye Αυστραλίας, Bistecca Alla Fiorentina, Celanique (τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο) black Angus Αμερικής, Picanha Wagyu, Bavette (Flank steak) από Βlack Angus Αμερικής με την “βασίλισσα” Tomahawk να κλέβει την παράσταση. Όλα τα κρέατα συνοδεύονται από επίσης εξαίρετα sides όπως: βελούδινο πουρέ με βούτυρο μαύρης τρούφας, τραγανά σπαράγγια σωτέ σκορδοβούτυρο και flakes παρμεζάνας, καλαμπόκι «αγκαλιασμένο» με βούτυρο παρμεζάνας.

Bavette, Flank steak από Black Angus Αμερικής
Φυσικά εκτός από τις εξαιρετικές κοπές υπάρχουν και τα πρώτα πιάτα. Εδώ κυριαρχεί η «πίτα της Ανδρονίκης», που δεν είναι άλλο από μια πίτα με φρέσκια τριμμένη τηγανητή πατάτα με φέτα Ηπείρου και αυγά ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας.

«Η πίτα της Ανδρονίκης» Το δημοφιλέστερο πιάτο αφιερωμένο σε μία πραγματική μαγείρισσα, που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια. Φρέσκια τριμμένη τηγανιτή πατάτα στο χέρι, με φέτα Ηπείρου και αυγά ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας
Επίσης το μοναδικό beef Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής, το Tataki η Ιαπωνέζικη εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας συνοδευόμενο από onion rings και φυσικά στα must ορεκτικά συγκαταλέγονται τα μανιτάρια πλευρώτους σβησμένα σε παλαιωμένο κρασί, κρέμα μανιταριού, πέρλες από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου παναρισμένες σε φυστίκια Αιγίνης και crumble λεμονιού με θυμάρι, αλλά και οι ευφάνταστες σαλάτες όπως το «παντζάρι τριλογία» από κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί παντζάρι με κρέμα από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου και η burrata με ντοματίνι, τραγανή baby ρόκα, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκια μοτσαρέλα και χειροποίητο πέστο βασιλικού.

Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής

Μανιτάρια πλευρώτους σβησμένα σε παλαιωμένο κρασί, κρέμα μανιταριού, πέρλες από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου παναρισμένες σε φυστίκια Αιγίνης και crumble λεμονιού με θυμάρι

«παντζάρι τριλογία» από κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί παντζάρι με κρέμα από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου

burrata με ντοματίνι, τραγανή baby ρόκα, καραμελωμένα φουντούκια, φρέσκια μοτσαρέλα και χειροποίητο πέστο βασιλικού

Σαλάτα με άγρια ρόκα, σορμπέ λεμόνι, βινεγκρέτ βαλσάμικο, κρέμα παρμεζάνας, ρόδι, φράουλα, flakes παρμεζάνας και crumble λεμονιού με θυμάρι

Bavette, Flank steak από Black Angus Αμερικής
Οι κοπές από τα πιο σπάνια είδη και κομμάτια, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, κρέατα ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας και κορυφαίας γεύσης από ειδικές ράτσες σερβίρονται μπροστά στο τραπέζι από εξειδικευμένους ανθρώπους, που υπηρετούν την τέχνη της κοπής στον υπερθετικό βαθμό. Γι’ αυτό άλλωστε το service είναι εξαιρετικό όπως και το προσωπικό, που είναι καλά «διαβασμένο», χαμογελαστό και πρόθυμο με αποτέλεσμα οι θαμώνες να αισθάνονται μοναδικοί.

Tataki, Ιαπωνέζικη εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας

Tataki, Ιαπωνέζικη εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας
«Στα Καλά Καθούμενα» θα βρείτε και ενημερωμένη λίστα κρασιών με εξαιρετικές ετικέτες αλλά και signature coctails.

Η παρέα της γαστρονομικής αποστολής Στα Καλά Καθούμενα Χρήστος Νέζος, Μαίρη Αυγερινοπούλου, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Χάρης Σιανίδης, Νίκος Κοντομήτρος, Ιωσήφ Πρωιμάκης
Η φιλοσοφία του «Στα Καλά Καθούμενα» επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Ποιότητα – Φιλοξενία – Συμπερίληψη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεκαπέντε Θεσσαλονικείς άφησαν τη ζωή τους, την οικογένεια τους, την καθημερινότητα τους, τους φίλους τους, πίστεψαν στο όραμα του και ήρθαν να ζήσουν μαζί του μόνιμα στην Αθήνα.. Το μεγαλοπρεπές εστιατόριο στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όλους και όλες ανεξαιρέτως, παρέχει υψηλή ποιότητα στο φαγητό, στη διασκέδαση, στο χώρο, μεταφέροντας την αίσθηση της απόλυτης φιλοξενίας, που έχει αποκτηθεί εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη πλέον και στην Αθήνα.

Lemon pie, τάρτα με κρέμα λεμονιού και Eλβετική μαρέγκα

Φρέσκα φρούτα από όλα το κόσμο σε μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων

Πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης
Πέρα από το εστιατόριο με τη γνώριμη κρεατοφαγική ταυτότητα, το concept «Στα Καλά Καθούμενα» περιλαμβάνει παράπλευρα projects όπως ένα in house μικρό ξενοδοχείο με εννέα πολυτελείς σουίτες, έναν εντυπωσιακό χώρο private dining, αλλά και food-trucks ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο.
“Στα Καλά Καθούμενα Athens”: Ιερά Οδός 25-29, Αθήνα, τηλ: 2103450020
Διαβάστε στο wetravel.gr Σβάλμπαρντ το αρχιπέλαγος της Αρκτικής Η Έλσα Νέζου μας ταξιδεύει στην Νορβηγία

Η Έλσα Νέζου στο Σβάλμπαρντ Νορβηγία