Από τον Χρήστο Νέζο
Το νεο σημείο συνάντησης του κεντρου της Αθήνας είναι το “Gaya Athens” το νέο all day comfort bar – restaurant που άνοιξε τις πόρτες του με μία ξεχωριστή βραδιά γαστρονομίας και VIP καλεσμένους!

Gaya Athens
Σε μόλις λίγα λεπτά από την ιστορική πλατεία Συντάγματος κατεβαίνοντας την Ερμού, στην οδό Καλαμιώτου 2 δίπλα στην βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας ένα ολοκαίνουργιο all day comfort bar – restaurant το “Gaya Athens”, spot άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε γνωστούς foodies της πρωτεύουσας, καλεσμένους από το δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να δοκιμάσουν τις μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις του καταξιωμένου executive chef Κωνσταντίνου Άκουρου.

Μαριαλένα Ρουμελιώτη – Γιώργος Σέμπρος – Γιώργος Τσαλίκης – Κατερίνα Στικούδη – Ηλίας Βρεττός – Σάκης Κατσούλης – Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Brunc
Με στόχο να επανασυστήσει την Ελληνική κουζίνα και να τονίσει στο κοινό την αξία της ελληνικής κουζίνας ή μάλλον καλύτερα, να τονίσει όλους εκείνους τους λόγους, που οι μεσογειακές επιρροές δεν μπορούν να συγκριθούν με καμιά άλλη κουζίνα στον κόσμο και με τη στήριξη των επιχειρηματιών Σάκη Κατσούλη, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Σέμπρου, δημιούργησε ένα menu από γνώριμες γεύσεις, που χαρακτηρίζουν την μεσογειακή κουζίνα αλλά με μια άλλη προσέγγιση δίνοντας έμφαση στην προσεγμένη παρουσίαση και τον εκλεπτυσμένο τρόπο γαστρονομικής ετοιμασίας.

Γιώργος Τσαλίκης – Κατερίνα Στικούδη – Χάρης Σιανίδης
Για τον chef οι πρώτες ύλες ήταν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να είναι, το μυστικό της επιτυχίας για κάθε πιάτο που έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή, τις μνήμες, τις επιρροές. Από τa ορεκτικά ξεχωρίζουν το “pastitsio croquette” με μοσχαρίσιο κιμά, μορνέ παρμεζάνας και λάδι βασιλικού και τα “tacos spetsophai” με λουκάνικο χωριάτικο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, φέτα και μαιντανό.

Τραϊάνα Ανανία – Νίνα Λοτσάρη – Αντώνης Λουδάρος και ο chef Κωνσταντίνος Άκουρος
Ανάμεσα στα κυρίως πιάτα ειδική θέση στην καρδιά κάποιου μπορούν άνετα να κατακτήσουν το “ossobuco risotto” με σαφράν, μπρεζέ οσσομπούκο και μπλε τυρί Τήνου αλλά και το “fillet sea bream” με πουρέ σελινόριζας, baby λαχανικά βουτύρου και σάλτσα οστρακοειδών. Φυσικά και οι επιλογές στις κοπές ως σταθερή αξία σε κάθε dinner είναι αρκετές με λαχταριστά sides και όλες τις all time classic sauces.
Τέλος, δεν είναι ένα απολαυστικό γεύμα ολοκληρωμένο χωρίς γλυκό! “Strawberry Pavlova” με κρέμα βανίλιας, σάλτσα φράουλα, κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα Λουίζα και σορμπέ φράουλα, αλλά και “Chocolate Tarte” με κρέμα σοκολάτας, ναμελάκα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος και σάμπλε κακάο πρωταγωνιστούν και κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
To “Gaya Athens” αποτελεί αναμφισβήτητα μία ακόμη δυναμική προσθήκη στον αναβαθμισμένο γευστικό χάρτη της Αθήνας και το νέο γαστρονομικό place to be που οφείλεις κι εσύ να σημειώσεις στη λίστα των must visit επιλογών σου.


Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος – Μαίρη Αυγερινοπούλου – Σάκης Κατσούλης – Γωγώ Αυγερινοπούλου – Γιώργος Σέμπρος


Διαβάστε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν

Η Έλσα Νέζου μας ξεναγεί στην άγνωστη πόλη του Ιράν