Αγαπημένα μακαρόνια σε μια καλοκαιρινή συνταγή με λαχανικά και Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων για μοναδική γεύση, που θα ενθουσιάσει όσους τη δοκιμάσουν.

Λιγκουίνι: Με λαχανικά και Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Μια νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά, που είναι η εποχή τους, είναι ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο. Έχει χρώμα και φρεσκάδα και είναι ιδανική για να μάθετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά. Μπορούμε φυσικά να αντικαταστήσουμε τα λιγκουίνι με όποιο ζυμαρικό αγαπάμε.
Σημαντικό στη συνταγή μας είναι η προσθήκη της Φέτας του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, αυτού του μοναδικού Ελληνικού ΠΟΠ προϊόντος, που μας δίνει την ξεχωριστή γεύση.
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λιγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
4 ντοματάκια ολόκληρα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 κολοκύθια ή ένα στρογγυλό κολοκύθι, κομμένα ορθογώνια ή καρέ
2 μελιτζάνες, κομμένες ορθογώνια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη ορθογώνια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη ορθογώνια
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων σπασμένη με πιρούνι
Πιπερίτσες τσίλι κόκκινες ή πράσινες
Καπνιστή πάπρικα

Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και «σβήνουμε» με το ούζο.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το θυμάρι και τον φρέσκο βασιλικό.
Παράλληλα έχουμε βράσει al dente τα λιγκουίνι και τα έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στην σάλτσα λαχανικών και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό (ή ακόμα καλύτερα λίγο νερό που έχουμε κρατήσει όταν σουφρώσαμε τα μακαρόνια) και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη μακαρονάδα και την πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και καπνιστή πάπρικα.
Στη μέση κάθε πιάτου βάζουμε 1 πιπερίτσα τσίλι και ένα ολόκληρο ντοματάκι.
Διαβάστε στο wetravel.gr Αφιέρωμα στο πάρτυ για τα 50 χρονια της Φέτας Καλαβρύτων

Μαγειρεύοντας στα χιόνια Χρήστος Νέζος Ανδριάνα Παρασκευοπούλου