Δείπνο στο Γκάζι με το (Enjoy. It’s from Europe)” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Γραβιέρα Νάξου 2023
Βράδυ καλοκαιριού στο κέντρο της Αθήνας στο Γκάζι, δίπλα στην Τεχνόπολη. Μιά όαση γαστρονομίας οργανώθηκε στο πλαίσιο του διετούς και υποστηριζόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης του κορυφαίου τυριού της ναξιώτικης τυροκομίας στις χώρες-στόχους της Ελλάδας και της Γερμανίας Ένα ταξίδι γεύσης στην εκδήλωση Τύπου για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου
Μια όμορφη βραδιά στην καλοκαιρινή ζεστή Αθήνα με ανθρώπους των ΜΜΕ, δημοσιογράφους, food bloggers αλλά και φίλους της αγαπημένης Γραβιέρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ενημερώθηκαν για το Ευρωπαικό πρόγραμμα, αλλά και για το εκλεκτό τυρί της Ε.Α.Σ.
Δροσερά κοκτέιλ και παγωμένα κρασιά συνόδευαν τα πιάτα που ετοίμασαν οι σεφ με τα εκλεκτά προϊόντα που ήρθαν από το νησί για την εκδήλωση, με την Γραβιέρα Π.Ο.Π. νά κλέβει όπως πάντα την παράσταση. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει από τις δημιουργίες των σεφ και το άλλο μοναδικό Π.Ο.Π προϊόν της Ε.Α.Σ. η θρυλική πατάτα Νάξου

ΟΙ δημοσιογράφοι Χρήστος Νέζος, Στέλλα Γκαντώνα mega Ελένη Λαζάρου Alpha με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στους στόχους του προγράμματος, οι οποίοι αφορούν στην ενημέρωση σχετικά με τα πλεονεκτήματα των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του λογοτύπου Π.Ο.Π., μέσω της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.
Την εκδήλωση άνοιξε η η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Qualitycert Limited, εκτελεστικού οργανισμού του Προγράμματος, Παρασκευή Τέγου, που επεσήμανε πως το διετές πρόγραμμα αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη και την προώθηση των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα.

Ο Δημήτρης Καπούνης με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Qualitycert Limited, Παρασκευή Τέγου
Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ Δ. Καπούνης, τόνισε το ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. έχει διεθνή φήμη και σημαντικές διακρίσεις και αποτελεί ένα προϊόν-θησαυρό και προίκα της Νάξου, προτρέποντας όλους να επισκεφθούν το νησί και να την απολαύσουν. Ο Δημήτρης Καπούνης πάντως, δεν παρέλειψε να ζητήσει, για μία ακόμη φορά, τη στήριξη της Πολιτείας ώστε ο πρωτογενής τομέας της Νάξου και όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και δισεπίλυτα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.
«Το σημαντικότερο, το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν μας, είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., που πανάξια φιγουράρει μεταξύ των πιο εύγευστων και καλοδεχούμενων από τον καταναλωτή τυριών, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το σύνθημα του προγράμματος, “Απόλαυσε την. Είναι από την Ευρώπη (Enjoy. It’s from Europe)”, εμείς το παραφράζουμε: “Απόλαυσε την. Είναι από τη Νάξο (Enjoy. It’s from Naxos).”Βέβαια, για να διατηρηθεί η ποιότητα και η πιστοποίηση Π.Ο.Π. πρέπει να τηρούνται και τηρούνται αυστηρά από μας όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες παραγωγής. Τα αυξημένα προβλήματα, όμως, κόστους παραγωγής των τελευταίων χρόνων απαιτούν δραστικά, συντονισμένα και γρήγορα μέτρα από την Πολιτεία.
Καλούμε και προσκαλούμε όλους σας να γνωρίσετε τη Γραβιέρα μας, να επισκεφθείτε τη Νάξο, τον τόπο παραγωγής για να διαπιστώσετε επί τόπου την υψηλή ποιότητα όλης της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας!», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης. Καπούνης.
Την εκδήλωση τίμησε, επίσης, με τη παρουσία του ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλος Σατολιάς.

Ο δημοσιογράφος του action24 Νίκος Υποφάντης με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλο Σατολιά.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά και την τύχη στην όμορφη αυτή παρουσίαση να αποκτήσουν και το Βιβλίο μαγειρικής του δημοσιογράφου Χρήστου Νέζου Μαγειρεύοντας στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες ως ανάμνηση της γαστρονομικής αυτής βραδιάς

Ο Χρήστος Νέζος υπογράφει τα βιβλία στους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της Γραβιέρας Νάξου.
Διαβάστε στο wetravel.gr Μποτσουάνα Διασχίζοντας μια από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες της Αφρικής