Γεμιστά Ροδάκινα. Ναι καλά ακούσατε μια συνταγή της θρυλικής καλοκαιρινής γέμισης που μπαίνει στο ροδάκινα

Τα γεμιστά ροδάκινα της κυρίας Στεφανίας Κουφοπούλου από την Καρδίτσα
Την συνταγή φίλοι μου μας δίνει μια ξεχωριστή chef από την Καρδίτσα η Στεφάνια Κουφοπούλου κόρη της Τασούλα Κουφοπούλου

Τα γεμιστά ροδάκινα της Στεφανίας Κουφοπούλου
Υλικά
8 μεγάλα ροδάκινα
300 γρ.ανάμεικτος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
Μαϊντανό
3 φέτες καπνιστό αλλαντικά
100 γρ. φέτα Καλαβρύτων
100 γρ. γραβιέρα Νάξου
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ξύσμα λεμονιού
Φρέσκο θυμάρι
Λίγο βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το καπνιστό χοιρινό, το θυμάρι και το σκόρδο στο βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά και δουλεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι,την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά. Σβήνουμε και προσθέτουμε λίγο κύμινο, ξύσμα λεμονιού,μαϊντανό, τριμμένη φέτα Καλαβρύτων και μπόλικη τριμμένη Γραβιέρα Νάξου.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα κρατώντας το πάνω μέρος (όπως στις ντομάτες),ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στον πάτο ,γεμίζουμε κάθε ροδάκινο και βάζουμε το “καπάκι”.Τοποθετούμε τα ροδάκινα σ ένα ταψάκι,διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και ρίχνουμε στο ταψί.Βάζουμε λίγο βούτυρο σε κάθε ροδάκινο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε σάλτσα με δύο κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι και τον ζωμό του φαγητού και περιχύνουμε.
Καλή απόλαυσή!
Το Απόμερο είναι το βραβευμένο εστιατόριο της κυρίας Τασούλας Κουφοπούλου στη Καρδίτσα που φτιάχνει μοναδικά και αξεπέραστης γεύσεις φαγητά

Η ταλαντούχα Τασούλα Κουφοπούλου στο εστιατόριο της στην Καρδίτσα
Διαβάστε στο wetravel.gr Το αφιέρωμα της Έλσας Νέζου στην Ινδία στο Άσαμ για σαφάρι ρινόκερου

Μονόκεροι ρινόκεροι