Ραντεβού στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα που ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χώρας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024. Πάνω από 60.000 πιάτα με δημιουργίες διακεκριμένων chef στο φεστιβάλ τρούφας.

Μετέωρα
Όλη η πόλη ένα μεγάλο τραπέζι με δημιουργίες κορυφαίων chef στην 2η Γιορτή Τρούφας στα Μετέωρα
Η «Πόλη της Τρούφας», η Καλαμπάκα φορά τα καλά της και ετοιμάζεται για μια μοναδική γαστρονομική γιορτή και εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων, την 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας που αναμένεται να διεξαχθεί από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου. Για τέσσερις μέρες η πόλη μετατρέπεται σε μια τεράστια κουζίνα όπου κορυφαίοι σεφ της χώρας, ανάμεσα τους, ο Λευτέρης Λαζάρου που είναι και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Νίκος Σαράντος, ετοιμάζουν περισσότερες από 60.000 μερίδες με τρουφομανιταρο εδέσματα προκειμένου ντόπιοι και επισκέπτες αναμένεται να μυηθούν σε γεύσεις πρωτόγνωρες και απολαυστικές.

Λευτέρης Λαζάρου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Γιορτής
Οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν είναι εξαιρετικής ποιότητας και ως εκ τούτου και το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά event της χώρας στο οποίο φέτος δυναμικό ρόλο διαδραματίζει ο Δήμος Μετεώρων καθώς έχει …υιοθετήσει την μεγάλη αυτή γαστρονομική γιορτή και μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών είναι οι βασικοί συνδιοργανωτές. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Σπάνιες εκλεκτές τρούφες από τα βουνά της περιοχής θα συνοδεύσουν τα πιάτα των chef θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες
Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Καλαμπάκα ετοιμάζεται να ζήσει ένα μοναδικό γαστρονομικό τετραήμερο που έχει ως επίκεντρο των γεύσεων την τρούφα και τα μανιτάρια. Ο Δήμος Μετεώρων φέτος βγαίνει μπροστά και υιοθετεί την μοναδική αυτή γιορτή που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά events της χώρας. Συνεργαζόμαστε στενά με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών που εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη γιορτή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει πολύ ενεργά την όλη προσπάθεια. Ο γαστρονομικός τουρισμός συνιστά – παγκοσμίως – μια από τις πλέον δυναμικές και ανερχόμενες μορφές τουρισμού. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων της γης των Μετεώρων και η διασύνδεσή τους με το τουριστικό προϊόν μας. Η τρούφα και τα μανιτάρια αποτελούν ένα πολύτιμο θησαυρό της περιοχής μας και θέλουμε να τα καταστήσουμε ως ένα κίνητρο επισκεψιμότητας και γνωριμίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας με κύριο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος».
Διαβάζετε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν

Η Έλσα Νέζου μας ξεναγεί στην άγνωστη πόλη του Ιράν