Από την Κρήτη μας έρχεται αυτή η συνταγή του σεφ Αντώνη Παπαδάκη, που με τα Σκιουφιχτά του με απάκι, ανθότυρο και ρόκα έχει ξετρελάνει τους ευρωπαίους του Ξενοδοχείου, που τα σερβίρει.

Σκιουφιχτά μακαρόνια από την Κρήτη, με απάκι, ανθότυρο και ρόκα.
Με καταγωγή από το χωριό Καμηλάρι του Δήμου Φαιστού του νομού Ηρακλείου ο σεφ Αντώνης Παπαδάκης μας δίνει τη δική του συνταγή για τα Σκιουφιχτά, τα ζυμαρικά της Κρήτης με τα υλικά των βοσκών όπως το Απάκι το παραδοσιακό αλλαντικό και το Ανθότυρο, που είναι προϊόντα που παράγουν στο νησί .

Υλικά για τα Σκιουφιχτά μακαρόνια από την Κρήτη, με απάκι, ανθότυρο και ρόκα
Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά Σκιουφιχτά
100 γραμμάρια ντοματίνια
2 φρέσκα κρεμμύδια
300 γραμμάρια απάκι καπνιστό
200 γραμμάρια ανθότυρο ξερό
1 ματσάκι ρόκα
20 γραμμάρια άνηθο
1 ποτήρι κρασί
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατα βούληση.
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό τους. Σοτάρουμε στο φρέσκο ελαιόλαδο όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τον άνηθο.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τον άνηθο και το νερό, που κρατήσαμε και τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξει τα υγρά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το πιάτο με τριμμένο ανθότυρο λίγη ωμή ρόκα και φρέσκο πιπέρι

Ο chef Αντώνης Παπαδάκης
Διαβάστε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν

Καντοβάν Ιράν