Από τον Χρήστο Νέζο
Φάβα: το φαγητό που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλή πηγή βιταμινών Β1 (θειαμίνη ), σιδήρου, χαλκού, φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Απαραίτητα στοιχεία για την καλή λειτουργεία του οργανισμού μας.

Φάβα η παραδοσιακή συνταγή
Παραδοσιακή Συνταγή
Για να φτιάξουμε, φίλοι μου, την κλασική, την παραδοσιακή Φάβα θα χρειαστούμε:
500 γραμμάρια Φάβα Agrotopos
1 και 1/2 λίτρο νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι
Πλένουμε καλά τη Φάβα μας. Εγώ, φίλοι μου, χρησιμοποιώ Agrotopos Σερρών https://agrotopos.gr/ και τη βράζουμε σε μια κατσαρόλα, αφαιρώντας τον αφρό όταν σχηματιστεί. Αφού τον αφαιρέσουμε όλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Όταν μαλακώσει ανακατεύουμε με την κουτάλα μας μέχρι η Φάβα μας να χυλώσει και ήμαστε έτοιμοι.

Φάβα εξαιρετική από τον Agrotopo Σερρών https://agrotopos.gr/
Την παραδοσιακή αυτή Φάβα την σερβίρουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κρεμμύδι και φρέσκο χυμό λεμόνι.
Εγώ αυτή τη φορά επέλεξα να δώσω μια διαφορετική νότα χρησιμοποιώντας φύλλα ρόκας.

Φάβα η παραδοσιακή συνταγή https://el.wikipedia.org/wiki/

Φάβα: Παραδοσιακή συνταγή