Ναξιώτικη συνταγή του Λάζαρου Μικέ με γραβιέρα Νάξου, για τα πιο τραγανά και πεντανόστιμα Πουγκιά.
Μια πολύ ωραία συνταγή από τον Σεφ Λάζαρο Μικέ του Kavuras Villas https://kavurasvillage.com/
στην ωραιότερη παραλία του νησιού στον Άγιο Προκόπιο
Υλικά: για τα Ναξιώτικα Πουγκιά
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
350 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
500 γραμμάρια φέτα Νάξου
2 αυγά
300 γραμμάρια γάλα
Λάδι
Σουσάμι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι
Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά μας, γραβιέρα και φέτα, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει, το μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, το γάλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι με προσοχή.
Είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα πουγκιά μας. Στο τετράγωνο ζυμάρι μας βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και κλείνουμε το πουγκί.
Το αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με πινέλο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά

Υλικά για τα Ναξιώτικα πουγκιά: Με γραβιέρα της Νάξου
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό
Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπόλ ρίχνοντας όσο χλιαρό νερό πάρει, έως ότου το ζυμάρι μας ξεκολλάει από το μπόλ. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μιά ώρα. Στη συνέχεια απλώνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε τη μπάλα ζυμάρι με τον πλάστη, κόβοντας σε τετράγωνα μεγέθους 8 x12 πόντους

Ο σέφ Λάζαρος Μικές

Kavuras village