Κολοκυθοανθοί γεμιστοί.Ένα καλοκαιρινό φαγητό που συναντάμε στο ταξίδι μας στις Ελληνικές κουζίνες

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί
Το wetravel.gr στο ταξίδι του στις γειτονιές του κόσμου, ανακαλύπτει νόστιμες, αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές, αλλά και συνταγές που οι άνθρωποι εμπνέονται και μας τις παρουσιάζει.
Στην Καρδίτσα έχουμε πάει και στο πανέμορφο και βραβευμένο εστιατόριο Απόμερο της Τασούλας Κουφοπούλου που μας δίνει τη συνταγή ενός από τα πιάτα της που είναι από τα αγαπημένα του καλοκαιριού.
Υλικά
20 κολοκυθοανθοί
10 κ.σ. ρύζι Καρολίνα Agrotopos Σερρών
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μάραθο
2 ξερά κρεμμύδια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ντομάτες
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Μοσχάτο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Για τη σάλτσα
3 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Φέτα Καλαβρύτων για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς.Βαζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το τριμμένο ξερό κρεμμύδι,τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με λίγο Μοσχάτο κρασί . Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά . Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη και το κουκουνάρι. Περιμένουμε να σωθούνε τα υγρά . Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τρίβουμε τις 3 ντομάτες, ρίχνουμε αλάτι,ζάχαρη ,πιπέρι,λίγο νερό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε τους κολοκυθοανθούς.Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 200 °C για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρουμε με γενναία ποσότητα φέτας Καλαβρύτων.

Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Το εστιατόριο Απόμερο της Τασούλας Κουφοπούλου στην Καρδίτσα
Διαβάστε στο wetravel.gr το άρθρο της Έλσας Νέζου από το ταξίδι της στο Μπουτάν

Μπουτάν