Στο Μιλάνο και στην έκθεση «Tuttofood»η Γραβιέρα Νάξου κάνει το ντεμπούτο της εντυπωσιάζοντας το διεθνές κοινό.

Η Γραβιέρα Νάξου στο κέντρο του Μιλάνο Μαΐος 2025
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επενδύει σταθερά στην διεθνή αναγνώριση του μοναδικού προϊόντος, της έτσι για το 2025 συμμετείχε για πρώτη φορά στην «Tuttofood», μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις για το τρόφιμο και το ποτό παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, στο Μιλάνο, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου με περισσότερους από 3.000 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες, που έδωσαν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση.

Tuttofood Μιλάνο 2025
Στην «Tuttofood» στην Ιταλία σημετείχε η Ε.Α.Σ. Νάξου, μετά από πρόσκληση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών (του οποίου αποτελεί μέλος) με τη ναυαρχίδα της παραγωγής της, την περίφημη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., μα και άλλα τυροκομικά της προϊόντα. Οι άνθρωποι της Ε.Α.Σ. υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο περίπτερό της, μεταξύ αυτών επιχειρηματίες και παραγωγούς από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και δημοσιογράφους στους οποίους σύστησαν το εξαιρετικό τυρί και τα υπόλοιπα προϊόντα της γκάμας, κατορθώνοντας ως και να κλειστούν συμφωνίες στην ιδιαιτέρως απαιτητική αγορά της Ιταλίας.
«Δύο προϊόντα παρουσιάσαμε στην “Tuttofood”: τη Γραβιέρα μας και (μέσω αυτής) το νησί μας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και πρόσθεσε: «Οι επισκέπτες επαίνεσαν το τυρί μας. Υπήρξε ισχυρή ζήτηση για τη Γραβιέρα. Οι συζητήσεις που κάναμε είχαν θετικά αποτελέσματα και κρίνουμε ότι οι εξαγωγές μας προς Ιταλία θα αυξηθούν. Αυτή τη στιγμή στέλνουμε τη Γραβιέρα μας κυρίως σε ελληνικά delicatessen μαγαζιά και εστιατόρια στην Ιταλία. Στόχος μας είναι να εισέλθουμε και σε κάποιες αλυσίδες. Κάθε συμμετοχή μας σε διεθνή έκθεση φέρνει, ασφαλώς, και νέα ανοίγματα».

Το περίπτερο της Ε.Α.Σ. Νάξου στην έκθεση Tuttofood
Να επισημανθεί, τέλος, ότι το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφθηκαν στη διάρκεια της «Tuttofood» τόσο ο πρώην πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτηξης της Ιταλίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιτα, ο οποίος, μάλιστα, όχι μόνο γνώριζε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. αλλά είχε υπόψη του και το ότι πρόσφατα αναδείχθηκε πρώτο πιάτο και δεύτερο τυρί παγκοσμίως!

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Δημήτρης Καπούνης με τον αντιπρόεδρο Ιάκωβο Βαλέρη υποδέχονται τον υπουργό Ανάπτυξης της Ιταλίας.
Ο Υπουργός της Ιταλίας κ. Λολομπρίτζιτα δοκίμασε τη Γραβιέρα μας και μίλησε για αυτή με τα καλύτερα λόγια! Με την ευκαιρία αυτή, τον προσκάλεσα να επισκεφθεί τη Νάξο και να τη γνωρίσει, όπως επίσης και την παραγωγή της Ε.Α.Σ. Νάξου. Ακόμη, συζητήσαμε μαζί του τα προβλήματα του ιταλικού πρωτογενούς τομέα, που είναι παρόμοια με αυτά του ελληνικού και από τη συζήτησή μας εκτιμήσαμε, μετά λύπης μας, ότι σε σχέση με τον Έλληνα ομόλογό του ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας είναι πολύ πιο κοντά στον Αγρότη και στον Κτηνοτρόφο…», δήλωσε ο Δημήτρης Καπούνης.

Μιλάνο
Διαβάστε στο wetravel.gr Κάπρι το κοσμοπολίτικο νησί της Ιταλίας

Κάπρι