Η Γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου στην Food Expo 2025
Ενδέκατη συμμετοχή της η Ε.Α.Σ. Νάξου στην Food Expo τη μεγαλύτερη έκθεση τρόφιμων και ποτών της νοτιοανατολική Ευρώπης με τη διάσημη Γραβιέρα να γίνετε πόλος έλξης των επισκεπτών το τριήμερο 08-10 Μαρτίου στο Metropolitan expo
Μέλη της Διοίκησης υποδέχθηκαν πλήθος επισκεπτών (ιδιώτες και εκπροσώπους εταιρειών) στο καλαίσθητο περίπτερό τους, όπου παρουσίασαν μερικά από τα εκλεκτά προϊόντα, με… πρώτο και καλύτερο, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τη ναυαρχίδα της παραγωγής και κορυφαίο προϊόν, η οποία, όπως αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, έχει κατακτήσει την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού και κατέχει δυναμική παρουσία στην αγορά!
Η Ε.Α.Σ. Νάξου πραγματοποίησε περισσότερες από τριάντα B2B συναντήσεις με Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους έχοντας πάντοτε στόχο νέους πελάτες και νέες χώρες για εξαγωγές.
Από το περίπτερο της Ε.Α.Σ. Νάξου πέρασαν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. που συζήτησαν με τους ανθρώπους της ενώ με την παρουσία τους τίμησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και Διονύσης Σταμενίτης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης και η βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατίας, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και οι Παύλος Σατολιάς και Μόσχος Κορασίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής αντιστοίχως της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και Διονύσης Σταμενίτης

Ιάκωβος Βαλέρης, Στέφανος Κασσελάκης και η βουλευτής του Κινήματος Δημοκρατίας, Θεοδώρα Τζάκρη
Όλοι τους, δίχως εξαίρεση, υπογράμμισαν τη δυναμική της Ε.Α.Σ. Νάξου και τη μεγάλη ποιότητα και αξία των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, ωστόσο, τα παρόντα στην έκθεση στελέχη της Ε.Α.Σ. με τον πρόεδρο Δημήτρη Καπούνη έσπευσαν και να τους ενημερώσουν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου και όλης της χώρας, τα οποία τους ζητήθηκε να αναδείξουν και να κάνουν προσπάθειες ώστε να επιλυθούν.

Δημήτρης Καπούνης, Παύλος Σατολιάς, Μόσχος Κορασίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής αντιστοίχως της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).
Στη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μέλος του οποίου είναι η Ε.Α.Σ. Νάξου, οι Ιταλοί σεφ, τιμώντας τη συνεργασία τους, δημιούργησαν ιταλικές συνταγές χρησιμοποιώντας, όχι παρμεζάνα, αλλά την εκλεκτή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. ανακοινώνοντας την συμετοχή της Τιμής Ένεκεν, στη μεγάλη έκθεση Tutto Food, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2025.
Επίσης, διάφορες συνταγές με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου δημιούργησαν τόσο τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (υπό τον Πρόεδρο της Λέσχης, Νίκο Χριστοφόρου), όσο και Αιγύπτιοι σεφ, στο περίπτερο της χώρας τους στην έκθεση!
Στην Food Expo 2025 έλαβαν μέρος 1.300 εκθέτες από 30 χώρες και την επισκέφθηκαν πάνω από 30.000 επισκέπτες.
Διαβάστε στο wetravel.gr Καντοβάν η Καππαδοκία του Ιράν

Η Έλσα Νέζου μας ξεναγεί στην άγνωστη πόλη του Ιράν