Από τον Χρήστο Νέζο
Γίγαντες στο φούρνο σε μια συνταγή που θα γλύφεις τα δάχτυλα σου

Φασόλια γίγαντες Αgrotopos
Μια συνταγή φίλοι μου που θα αγαπήσετε με αυτό το μοναδικό προϊόν των Πρεσπών.
Για την συνταγή μας θέλουμε
1 συσκευασία 500 γραμμαρίων φασόλια Γίγαντες Agrotopos
3 κρεμμύδια
3 καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κλωνάρι μικρό σέλινο
1 κούπα μαϊντανό
1 κούπα άνηθο
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονκασέ ντομάτας
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Βάζουμε τα φασόλια μας από το προηγούμενο βράδυ στο νερό
Την επόμενη ξεπλένουμε καλά τα φασόλια γίγαντες και τα βάζουμε να βράσουν. Εγώ τα βάζω στη χύτρα για 10 -15 λεπτά έως ότου να είναι σχεδόν έτοιμα, χύνουμε το νερό και τα βάζουμε στο μεγάλο μας ταψί σκέτα.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την τριμμένη ντομάτα η κονκασέ, το σέλινο, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ταψί με τα φασόλια μας προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (το μυστικό της επιτυχίας είναι στο λάδι πρέπει να έχει αρκετό γι αυτό και ονομάζονται και λαδερά) 1 ποτήρι λάδι βάζω εγώ στο ταψί. Αλατοπίπερο και προσθέτουμε και νερό έως ότου να σκεπαστούν.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου μείνουν τα φασόλια μόνο με τη σάλτσα να έχουν μελώσει. Προαιρετικά βάζουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμόνι (μια μικρή δόση λεμονιού εάν η γεύση σας αρέσει)
Σερβίρουμε στο πιάτο μας προσθέτοντας τρίμηνη φέτα Καλαβρύτων
Καλή σας όρεξη
Διαβάστε στο wetravel.gr Κάπρι το κοσμοπολίτικο νησί της Ιταλίας

Κάπρι