Κουραμπιέδες
Author- Traveler

Το χιονισμένο γλύκισμα που ειναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια Το γλυκό που τα παλιά χρόνια η προηγούμενη γενιά απο εμάς έπαιρνε σαν δώρο όταν έψελνε τα κάλαντα στις γειτονιές
Μια εύκολη συνταγή και δοκιμασμένη χρόνια Για τα χριστουγεννιάτικα κουραμπιεδακια μας που πολλές νοικοκυρές τα φτιάχνουν όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλα και σε άλλες γιορτές
Απο το βιβλίο μου “Μαγειρεύοντας στην Νάξο και τις μικρές Κυκλαδες ” που η φωτογράφιση έγινε καλοκαίρι στις αλυκές της Ναξου

Καλή σας επιτυχία φίλοι μου
Τα υλικά μας ειναι
- 1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 Κιλό ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο φυσικά απο την Ε.Α.Σ Ναξου
- 1 Ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- 1 Κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 Ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπαουτερ
- 2 Βανίλιες
- Μισό κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
Έχοντας το βούτυρο μας σε θερμοκρασία δωματίου το χτυπάμε στο μίξερ με το 1 ποτυρακι λάδι έως ότου αφρατέψει και πάρει ενα άσπρο χρώμα στη συνέχεια ρίχνουμε τη 1 κούπα ζάχαρη άχνη και τα αφήνουμε να χτυπηθούν ολα μαζι για 20 λεπτά όσο τα χτυπάμε τόσο καλύτερα ειναι και τόσο καλύτεροι θα ειναι οι κουραμπιέδες μας
Κόβουμε τα αμύγδαλα βάζοντας τα στο μουλτι για για μερικά δευτερόλεπτα να κοπούν στο μέγεθος που τα επιθυμούμε ούτε μεγάλα αλλα ούτε και να μας γίνουν σκόνη μια μέση κατάσταση Και τα βάζουμε στο φούρνο σε ενα ταψάκι έως ότου ροδίσουν περίπου 7 λεπτά στους 170 βαθμούς κάνοντας το λεγόμενο καβούρντισμα
Στο μίξερ τωρα αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στα υλικά μας που έχουμε χτυπήσει πριν το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες για κανα 10 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου η ζύμη μας γίνει μαλακή πρέπει να προσέξουμε να ειναι η ζύμη μαλακή και να πλάθετε δεν θα μας το πάρει όλο το κιλό το αλεύρι γιαυτο θέλει λίγη προσοχή
Προσθέτουμε και τα καβουρντισμένα μας αμύγδαλα και
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και αφού στρώσουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας αρχίζουμε και πλάθουμε μπαλάκια μικρά και τα τοποθετούμε μέσα
Εγω τα φτιάχνω μικρά μπαλάκια
Αφού έχουμε προθερμανει το φούρνο μας τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα τα ταψιά μας για 20 με 25 λεπτά Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλα τα τοποθετούμε ολα μαζι σε ενα ταψι που έχουμε βάλει την άχνη και με ενα σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε η τα χιόνηζουμε με την ζάχαρη Στο τέλος τα φτιάχνουμε πυραμίδα σε μια πιατέλα τα ξανά πασπαλίζουμε και ήμαστε έτοιμη